Top

Ik ben erg lang in het noorden van Colombia blijven hangen. Wat is dit een fijn land met lieve mensen. Ik spreek geen woord Spaans maar iedereen is bereid je te helpen waar nodig. En lang leve Google translate.

Naast het hostel in Santa Marta zit Adrenaline Adventures. Een zaakje waar je motors kunt huren maar ook mee kunt op een georganiseerde tour. 2 dagen ben ik met hen op pad geweest. We reden langs de kust van Colombia over verharde en onverharde wegen naar Palomino. Eenmaal daar gingen we tuben. Een opblaasband in en zo over de rivier terug. Tenminste, dat was de bedoeling. Door de regen stond het water giga hoog en was de stroming ‘Center parcs’ x 10. Normaal loop je 20 minuten naar de start. Daar deden wij al anderhalf uur over omdat de stroming zo sterk was en we 3x die rivier over moesten. Dan ben je met je band weer in 1 uur terug volgens de gidsen… haha jaja 20 minuten dus. Als een dolle over die rivier.

Thuis heb ik een boek met daarin de mooiste wandelroutes ter wereld. 1 daarvan is de Ciudad Perdida. Een 4 daagse tocht in Colombia naar ‘the Lost City’. Je loopt in 2,5 dag dwars door de jungle naar deze plek. Een soort van mini Machu Picchu. Je zweet je helemaal kapot, alles is 4 dagen lang nat en ik ben er helemaal lek gestoken. Maar ondanks dat is het echt de moeite waard. 4 dagen in the middle of nowhere. Ik vond het vet.

Ondertussen ben ik met de nachtbus naar San Gil gegaan. Weg uit het noorden. Een minder grote stad tussen de bergen zo’n 5 uur boven Bogota. Daar ben ik gaan raften. En zoals het hoort niet de ‘beginners’ rivier op, maar de kolkende massa die hier Suarez heet. Waar we het water in gingen dacht ik al holy fuck als ik dit maar overleef. En dat was gradatie 1 (van de 5). Twee keer gingen we een gedeelte door met golven uit de 5e categorie. Niet normaal.

Omdat dit nog niet genoeg was ben ik vandaag gaan paragliden. 2,2 km de lucht in en 30 min later met 10 loopings weer geland. Heel tof. Moet ik vaker doen 🙂

Comments:

 • 2 december 2018

  Ik ben benieuwd wat je allemaal nog meer gaat beleven.!

  reply...
 • Lotte

  2 december 2018

  Hee Han!

  Leuk je hier te volgen vanuit Oz! Vet hè dat paragliden; staat bij mij ook weer op Mn lijst voor NZ! Ik ben benieuwd naar je verdere avonturen daar.

  reply...
  • Hanneke

   4 december 2018

   Ja heel tof. En als je naar nieuw zeeland gaat dan ben ik hier voor alle tips. Het is daar zooo mooi

   reply...
 • 2 december 2018

  Dare devil jij! Hoe tof!

  reply...
 • Ad

  2 december 2018

  Goed bezig!!!!

  reply...
 • Ad

  2 december 2018

  Goed bezig!!!! Extreme.

  reply...
 • Marcel Bos

  5 december 2018

  Wow, geweldige foto’s en mooi verslag!

  reply...
 • Martijn

  9 december 2018

  Haha, ik dacht dat je het raften had afgezworen na je bijna-dood ervaring in Nepal! Maar klinkt weer gaaf al die avonturen van je!

  reply...
 • Claudia

  9 december 2018

  Dare-devil ! Nice pic’s, laat maar weten of t gelukt is met je e-ticket hihi. Big Kiss x

  reply...

post a comment