Top

Nog een klein stukje over Colombia. In de laatste week dat ik daar was ben ik naar de Tatacoa dessert gegaan. Daar had ik voor het eerst een probleem met het feit dat ik geen woord Spaans spreek. Heel handig als je een bootje neemt de rivier over waarvan je even moet bellen dat je er gebruik van wilt maken. Toch gelukt.  Daarna op eigen houtje maar die woestijn in. Supermooi.

Vanuit de woestijn ben ik naar Medellin gegaan. De stad van Pablo Escobar, met een gigantisch drugsverleden. Met name in de Comuna 13 wijk. Sinds 2002 zijn de bendes daar weg en zijn ze de alles opnieuw aan het opbouwen. Veel mooie graffiti en roltrappen door de wijk. In de week dat daar was had Red Bull daar een downhill mountainbike wedstrijd. Mega vet. Mocht je het leuk vinden, bekijk dit filmpje even op Youtube.

Vanuit de stad ben ik weer de natuur in gegaan. Dit keer naar Salento, een klein plaatsje in de middle of nowhere. In de jungle daar staan gigantische wax palmbomen en kun je prachtige wandeltochten maken.

post a comment