Top

Bolivia. Vanuit Cali ben ik daar op 11 december heen gevlogen. De eerste stad La Paz op 3640 m, met als doel alvast wat aan de hoogte te wennen voor de berg die ik straks ga beklimmen.

La Paz ligt tussen de bergen in een soort van vallei, volledig volgebouwd met huizen. De straten zijn druk en chaotisch. Daarom hebben ze een kabelbaan systeem gebouwd door heel de stad heen. Voor nog geen euro kun je je de hele dag vermaken en over de stad heen. Ze verkopen hier ook gedroogde baby lamas op de heksenmarkt om in de fundering van je huis te verwerken, dat brengt geluk. Naast de vele souvenier winkeltjes vind ik de stad niet zo geweldig. Tijd voor wat actievere dingen.

Net buiten La Paz ligt de deathroad. Deze weg werd vroeger veel gebruikt als doorgaande weg met alle gevolgen van dien. Het is een zandpad met losse stenen en een diepe afgrond. Omdat er nu een nieuwe weg is wordt deze weg niet vaak meer gebruikt, maar je kunt er wel met een mountainbike naar beneden crossen. Levensgevaarlijk maar wel heel tof.

Nadat ik deze mountainbike rit overleefd had ben ik het vliegtuig ingestapt en gevlogen naar Rurrenabaque. Daar begint de amazone. Met een bootje ben ik 3 dagen dwars door de jungle gevaren. Helemaal lek gestoken natuurlijk, maar buiten de muggen ook veel andere dieren gezien. Apen, capibaras, krokodillen, slangen en roze dolfijnen. Daar hebben we ook nog mee gezwommen. Het water is daar zo smerig dat je 10 cm onderwater niks meer zit. Dus voel je zo links en rechts een dolfijn tegen je aan zwemmen of komt ie even kijken welke touristen er nu weer aan het zwemmen zijn.

Weer terug in La Paz heb ik een 3 daagse toch geboekt de Huayna Potosi op. Een berg van 6088 m. Daar ben ik net van terug. Wat was het zwaar. Zwoegen in de losse sneeuw. 1 stap zetten en weer een halve naar beneden zakken. Wel de top gehaald met boven als beloning een prachtig uitzicht. De moeite waard dus en een mooie voorbereiding op de Aconcagua.

Comments:

 • Marcel Bos

  22 december 2018

  Schitterend de verhalen en de foto’s van je reis. Zo te zien heb je het geweldig! Geniet ervan!

  reply...
 • Sandra

  22 december 2018

  Oh Hanneke wat maak je toch mooie reizen en wat doe je ontzettend stoere dingen! Leuk om je blog te lezen en foto’s te kijken. Fijne feestdagen en nog een goede reis. Groetjes Sandra

  reply...
  • Sandra

   22 december 2018

   Misschien handig om ook m’n achternaam te vermelden 😉
   Groetjes Sandra van Doorn (van vroeger, het Grafisch Lyceum;)

   reply...
   • Hanneke

    23 december 2018

    Hee Sandra
    Wat cool dat je me ook volgt. Wat is die school al lan geleden hè. Ik zag op insta dat je een dochtertje hebt. Even geen 6 maanden op pad dus maar ook heel bijzonder!

    reply...
 • 12 januari 2019

  Mega leuk de dingen die je allemaal hebt gedaan. Dat mountainbiken lijkt me echt heel tof daar. Had je je elektrisch deken meegenomen de Huayna Potosi op;):

  reply...

post a comment