Top

Ik had onverwachts wat extra tijd in Chili. Altijd fijn als je niks vast hebt staan, dan kun je overal heen. Dus ging ik naar Pucon. Daar kwam ik Roy tegen die ik nog kende vanuit een tour in Colombia. Met hem heb ik een week kunnen reizen voor ik weer terug moest naar het noorden.

In Pucon ligt de vulkaan Villarica. In 2015 is deze nog uitgebarsten en ja hij is nu nog steeds actief. Je mag er wel weer op, dus dat heb ik gedaan. Stijgijzers onder je schoenen en gaan. 2861 m omhoog en met een slee naar beneden. Dat laatste was echt vet. Boven op de top moest je zo af en toe wel een gasmasker dragen wilde je nog levend naar beneden. Ik heb de lava daar zelfs nog in de krater gezien.

Net buiten Pucon ligt het nationaal park Huerquehue met daarin de berg San Sebastian. Een mooie tocht naar boven met boven een fantastisch uitzicht over alle meren daar en allerlei vulkanen.

Omdat de Aconcagua niet ter hoogte van Pucon ligt ben ik terug naar boven gereisd. Naar Valparaiso. Een toffe stad aan de kust ter hoogte van Santiago. Veel gave graffiti en wederom een berg in de buurt. In mn eentje ben ik de Cerro La Campana opgegaan en daar zag ik hem voor het eerst: De Aconcagua. Het was zo helder dat je een groot gedeelte van de Andes kon zien en deze mega hoge berg. Mijn god, daar ga ik dus naar boven. De bus vanuit Valparaiso naar Mendoza (Argentinie) kruist de Andes en ging ook nog even langs de Aconcagua. Weer was ik impressed.

Morgen is de rest van de groep ook hier. Dan verhuis ik vanuit mijn crappy hostel naar een chique hotel. Lekker underdressed inchecken 🙂 Er stond iets van la piscina bij de ingang, dus ik ga er vanuit dat er een zwembad is. Omdat ik morgen toch even moet wachten weet ik wel waar ik beland.

Tot dusver mijn blog. Als ik over 2,5 week nog wat te melden heb dan zien jullie dat hier… Anders lig ik ergens op die berg hahaha. Ik ben benieuwd. Spannend, maar ik heb er zin in!

Comments:

 • Lotte

  14 januari 2019

  Heel gaaf!! Veel succes met de Aconcaqua. Groetjes vanuit een heel heet Sydney!

 • Esmê

  14 januari 2019

  Heel vet! Succes met klimmen x

 • Renate

  14 januari 2019

  WoW Hanneke! Wat is het daar ontzetttend gaaf zeg. Echt genieten om te lezen wat je meemaakt. En jouw foto’s zijn echt geweldig! Heel veel succes met die joekel van een berg ?

 • Edwin van den Boom

  16 januari 2019

  Mooie foto’s!
  Geniet van dit gave avontuur.
  Groeten Edwin

 • Maria

  24 januari 2019

  Zo Hanneke. Je maakt wat mee. Geweldig, lekker genieten?‍♂️

Sorry, the comment form is closed at this time.