Top

DE TOP GEHAALD!!! Begin er maar meteen mee. Die berg, daarom was ik hier, en wat een geluk, want het topje op bijna 7000 m, daar heb ik op gestaan.

Bijna 3 weken terug kwam ik aan in Mendoza. Vanuit een hostel ben ik naar een luxe hotel gegaan en daar kwam ik de rest van de groep tegen. Met zn 6-en waren we. In het hotel sliepen meer Aconcagua klimmers, maar tot dusver kwam ik alleen mensen tegen die het niet gehaald hadden. Bevroren vingers, te slecht weer, uitgeput etc… Sterker nog, van de 4000 mensen die er per jaar naar boven gaan haalt maar 30% de top. Tot dusver de statistieken, ik dacht… we gaan er gewoon voor.

Onze gidsen Augustin en Louis pikte ons op om allerlei spullen te gaan huren. Double boots, dikke jas, slaapzak voor -40 C etc. De dag erop vertrokken we naar de start van de route. Na het inchecken konden we gaan. Ik vond het er meteen prachtig, hoge bergen links en rechts, muilezels die een gedeelte van je spullen dragen stiefelde voorbij, geweldig.

Einde dag kregen we een lesje tent opzetten in de wind zonder haringen en hadden de gauchos (Argentijnse veedrijvers) een stukje vlees voor ons klaargemaakt. Zo waren de eerste 3 dagen die volgde ook. Daarna kwamen we aan in het basiskamp (plaza Argentina). Omdat die berg zo hoog is moet je daar een aantal dagen acclimatiseren, en omdat de muilezels niet verder gaan dan die plek draag je vanaf die dag al je spullen. Omdat dat te zwaar is gingen we vanaf toen 2x naar elk kamp. 1x om eten te brengen en de 2e keer met je kleding en dan bleef je op die hoogte. Zo loop je uiteindelijk naar kamp 3 op 6000m.

Op 27 januari was onze toppoging. We hadden 3 dagen speling ivm het weer maar dag 1 was al een mooie dag. Dus wij vroeg van start. Halverwege de bewolking in, toen was het wel koud. En elk stapje kost heel wat meer energie op die hoogte, maar het ging me goed af, dat had ik de dagen ervoor ook al ondervonden. Het tempo lag voor mij zelfs iets te laag, maar goed, dan heb je tijd voor de omgeving en spaar je je energie.

Na ruim 9 uur klimmen op de topdag kwamen we boven, met de hele groep! Dat maakt het extra mooi. We hadden geluk met het weer, maar er zaten zeker geen opgevers in mijn groep. Dat maakt dat je daar dan allemaal staat. De top van Zuid-Amerika!

Ondertussen zijn we weer terug in de bewoonde wereld. Vandaag een wijn/biertour door de omgeving van Mendoza en dan verlaat ik de groep en vertrek ik naar Bariloche. Op naar Patagonie.

Comments:

 • Heidy

  31 januari 2019

  Hey Hanneke, wat ontzettend knap!!! Super trots wat een prestatie. Nog heel veel plezier!!! Liefs Heidy

  reply...
 • 31 januari 2019

  Wat gaaf om tot het dak van de wereld te reizen. Gefeliciteerd. Mega prestatie!

  reply...
 • Anneke

  31 januari 2019

  Prachtige foto’s en super knap gedaan! Mendoza is ook mooi! Goede reis naar bariloche.
  Groetjes Anneke

  reply...
 • Zjorzje de B

  31 januari 2019

  Mooie foto’s, leuk verhaal, top prestatie

  reply...
 • Margo

  31 januari 2019

  SUPER GAAF! YOU’VE MADE IT! YEAH, genieten zeg! Wat een prestatie! Mooie plaatjes…

  reply...
 • Corrie Verhoeven

  31 januari 2019

  Super Hanneke, we genieten mee. Mooie fotoserie van deze megatrip.
  Liefs Hans Corrie Ellenxxx

  reply...
 • Renate

  31 januari 2019

  Wat een cool wijf ben je toch! Gaaf om je zo te volgen. Grtz Renate Paul en tibbe

  reply...
 • Annelies

  3 februari 2019

  Het was echt een supertocht! En zo tof dat we met z’n allen op de top stonden!
  Heel veel plezier in Patagonië. Groetjes uit Santiago, Niels en Annelies 🙂

  reply...
 • Edwin

  5 februari 2019

  Goed gedaan Hanneke, TOP!

  reply...
 • Martijn

  5 februari 2019

  Wauw Hanneke, super dat het je gelukt is! Je bent een held!!

  reply...
 • Claudia

  16 februari 2019

  Hi Hanneke, sow knap joh! 7000 meter, ik vond 2700 meter el teide in Tenerife omhoog met de auto al ver omhoog hahaha. Supervette foto’s, en poepiebruin. Nog veel plezier sweetie xxx

  reply...

post a comment