Top

Ik heb even geteld. Alles bij elkaar ben ik al 8 weken in Chili. Op dit moment ben ik namelijk nog steeds in Patagonië.  Op de Carretera Austral. Deze weg is de great ocean road van Chili. Veel backpackers en mensen op de fiets of motor die de bijna 1240 km van Villa o Higgins naar Puerto Montt afreizen. 

Vanuit het zuidelijkste puntje van Argentinië ben ik terug naar El Chalten gevlogen. Daar heb ik de 4 daagse Huemul trek gelopen. Door vele een van de mooiste wandelroutes genoemd. Je moet er een ervaren hiker voor zijn (dat ben ik ?) en een klimharnas voor huren omdat je 2 rivieren over moet met een zipline. Dat was echt vet. Ook loop je Argentinië uit en kom je in niemandsland. Dit gebied heet “Acuerdo de campos de hielo”. Mijn Spaans is niet al te best maar iets met “ijs”. En dat is er genoeg. Ik liep langs 2 gletsjers een berg op en toen ik op de top was had ik een geweldig uitzicht over de grootste gletsjer die ik ooit gezien heb. Niet normaal. Na alles wat ik hier al gezien heb was ik impressed. 

Daarna had ik het fantastische plan om al wandelend de grens over te steken naar Chili, zonder rustdag. Dus na 4 dagen hiken stond ik sochtends aan de rand van lake desierto. Een mooi tochtje om het meer heen “dacht ik”. OMG. Ik moest dwars door de bossen berg op en af met al mijn bagage (25 kg). 5 uur deed ik over 15 km. Ik was gesloopt. En het mooie was, de volgenhde dag moest ik 25 km lopen tot aan de Chileense grens. Gelukkig was dit pad wat beter te doen maar ik wist vanaf toen: nee we gaan niet meer wandelen met alles!

Met de “Maybe tomorrow” boot (want een echt vast rooster hebben ze hier niet) ben ik naar de start van de Carretera Austral gegaan. Vanaf dat moment was er nauwelijks openbaar vervoer en waren de wegen onverhard. Al liftend en met de “Maybe tomorrow” bussen reis je over deze weg. Het duurt allemaal wat langer om ergens te komen maar het is er zo mooi. Alsof je door Jurrasic park rijd. Ik ben gestopt bij de marmeren grotten en heb wederom heel wat bergen beklommen, gletsjers en vulkanen gezien. In Futaleufú ben ik weer eens gaan raften. Dit keer geen bijna dood ervaringen zoals in Colombia. Daardoor dus iets minder spectakel maar wel tof. 

Ik ben nog 1 week in Chili op het eiland Chiloe. Het plan om naar boven te reizen tot aan Ecuador is dus niet echt gelukt. Vandaar dat ik er maar direct vanuit Santiago heen vlieg. 1 april zit ik tussen de jungle dieren. Mocht je het leuk vinden om te zien wat ik daar doe bekijk dan even deze website. 

https://www.merazonia.org/

post a comment