Top

Als je geen plannen hebt en maar op de bonnefooi reist kun je overal heen. Ik zat nog in het zuiden van Chili op het eiland Chiloé toen ik een berichtje kreeg dat de tickets naar Paaseiland spotgoedkoop waren als je ze op de Spaanse website boekt. Dus ik dat ticket boeken voor de volgende ochtend en als de wiedeweerga naar Santiago. Ik had 20 uur om daar te komen. Paniek! Met de bus, boot, bus, nachtbus en nog een andere bus was ik precies 2,5 uur van te voren op het vliegveld. 

Samen met een Tsjechische jongen (Jara) waarmee ik al eerder een stukje gereisd had ben ik ruim 5 dagen op het eiland geweest. Eindelijk zon en temperaturen boven de 20 graden. 2 dagen zijn we met een scooter rond gaan crossen. We hebben er 2 vulkanen beklommen en heel wat Moai beelden gezien. Zowel bij zonsopgang als zonsondergang. (De foto met de sterren is van Andy. Tnx)

Ik wilde heel graag gaan duiken maar de golven waren te ruw voor de bootjes dus ging dat helaas niet door. Wel heb ik in de haven gezwommen met gigantische schildpadden. 

Vanuit Paaseiland ben ik in 3 vluchten naar Quito gegaan (Ecuador). Daar heb ik precies op het midden van de aarde gestaan. En dan wel de officiële plek. Niet bij het monument voor toeristen dat 300 m verkeerd staat.

Zometeen ga ik naar de jungle-dierenopvang. Ik ben benieuwd. Als het goed is ben ik daar de komende 4 tot 6 weken om mee te helpen.

Comments:

  • 1 april 2019

    Wil je even laten weten dat wij op maandagavond weer in het bos begonnen zijn. Vind je vast niet erg toch?

    reply...

post a comment